ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles

  DOWCAL™ VLOEIBARE MONO-ETHYLEENGLYCOL (MEG) EN MONOPROPYLEENGLYCOL (MPG) MET ANTI-CORROSIEWERKING BEVATTEN SPECIAAL GEFORMULEERDE COMBINATIES VAN INDUSTRIËLE INHIBITORS OM CORROSIE TE VOORKOMEN EN DE WARMTEOVERDRACHT TE VERBETEREN.

DOW biedt een volledig assortiment aan DOWCAL™-vloeistoffen voor warmteoverdracht, waaronder vloeistoffen gebaseerd op zowel ethyleenglycol als propyleenglycol, om te voldoen aan uw specifieke systeemvereisten. Kiest u voor een DOWCAL™-vloeistof, dan kunt u zeker zijn van een langdurige bescherming en prestatie zonder gevaar op aantasting van de machines waarin de vloeistof wordt gebruikt. DOWCAL™-vloeistoffen worden met succes ingezet bij een groot aantal toepassingen, van hernieuwbare energie, verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), chemische productie en farmaceutica tot voedselverwerking. Welke vloeistof u kiest, hangt zowel af van waarvoor u deze wilt gebruiken als van uw vereisten voor de bedrijfstemperatuur.

DOWCAL™ 100E en DOWCAL™ 200E zijn ontwikkeld voor een bedrijfstemperatuur van -50°C tot 175°C. De aanbevolen bedrijfstemperatuur voor DOWCAL™ N ligt tussen -50°C en 120°C. De efficiëntie en bedrijfsomstandigheden binnen deze temperatuurzones kunnen variëren.

VOORDELEN VAN DE DOWCAL™-VLOEISTOFFEN:

 • Corrosiebescherming: zorgvuldig geformuleerd met corrosie-inhibitors voor de bescherming van metalen onderdelen (aluminium, koper, legeringen, ferrometalen en overige metalen) van procesapparatuur.
 • Vloeistofcompatibiliteit: DOWCAL™-vloeistoffen tasten de meeste plastics en metalen niet aan, zodat de kans op storingen en lekkages door beschadiging van onderdelen zeer klein is.
 • Langdurige prestatie: kan jarenlang gebruikt worden in goed onderhouden systemen. Door de speciale combinatie van corrosie-inhibitors kan de apparatuur werken bij hogere temperaturen dan met vergelijkbare technologieën.
 • Duurzaamheid: DOWCAL™-vloeistoffen bevatten geen nitriet, borax en CMR (carcinogene, mutagene en reprotoxische stoffen).
 • Flexibiliteit: DOWCAL™-vloeistoffen kunnen tot 20% verdund worden en mengsels op maat zijn verkrijgbaar bij ChemPoint in diverse verpakkingen (bulk, vaten van 220 kg, IBC’s van 1000 kg en jerrycans van 25 kg).
 • Vakkundige technische ondersteuning: Als afnemer van Dow/ChemPoint-vloeistoffen voor warmteoverdracht kunt u rechtstreeks contact opnemen met toonaangevende deskundigen en ingenieurs uit onze industrie. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste vloeistof en bij het optimaliseren van uw systeem.
Neem voor meer informatie contact op met ChemPoint. 
  Productkwaliteiten Belangrijkste eigenschappen en toepassing
  DOWCAL™ 100E

  SDS | TDS
  DOWCAL™ 100-vloeistof voor warmteoverdracht is gebaseerd op ethyleenglycol en is vooral geschikt voor het verwarmen en koelen van reactoren in de farmaceutische industrie en bij de productie van speciaalchemicaliën. Deze vloeistof is ook ideaal voor gebruik in systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC).
  DOWCAL™ eGEO

  SDS | TDS
   
  DOWCAL™ eGEO-vloeistof voor warmteoverdracht is gebaseerd op ethyleenglycol en wordt gebruikt in geothermische warmtepompsystemen. In een aardwarmtepomp wordt een verdunning van DOWCAL™ eGEO rondgepompt door de spiralen onder de grond, om de constante temperatuur van de aarde te gebruiken voor het verkrijgen van koele lucht in de zomer en warme lucht in de winter.
  DOWCAL™ 200E

  SDS | TDS
  DOWCAL™ 200-vloeistof voor warmteoverdracht is gebaseerd op propyleenglycol. Deze vloeistof heeft een lage acute orale toxiciteit en bevat een speciaal geformuleerde combinatie van inhibitors ter voorkoming van corrosie van veelgebruikte materialen in apparatuur voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), systemen voor de verwerking van levensmiddelen en dranken, en andere systemen.
  DOWCAL™ pGEO

  SDS | TDS
  DOWCAL™ pGEO-vloeistof voor warmteoverdracht is gebaseerd op propyleenglycol en wordt gebruikt in geothermische warmtepompsystemen. In een aardwarmtepomp wordt een verdunning van DOWCAL™ pGEO rondgepompt door de spiralen onder de grond, om de constante temperatuur van de aarde te gebruiken voor het verkrijgen van koele lucht in de zomer en warme lucht in de wintermaanden. Ook geschikt voor gebruik in zonnesystemen.
  DOWCAL™ N

  SDS | TDS
  DOWCAL™ N vloeistof voor warmteoverdracht is een door de NSF/NDA goedgekeurd product op basis van glycol, met een lage acute orale toxiciteit. Deze vloeistof wordt breed ingezet voor het verlagen van het vriespunt bij de verwerking van levensmiddelen, gevogelte en dranken en bij andere toepassingen. DOWCAL™ N bevat een speciaal geformuleerde combinatie van corrosie-inhibitors en is geschikt voor directe en indirecte toepassing als levensmiddelenadditief.

PRAAT TEGEN ONS

PHONE  +31.43.711.0100 

Loading...