Geremde versus ongeremde thermische vloeistoffen

Geïnhibeerde thermische vloeistofbescherming

Corrosie is de vijand van elk systeem op waterbasis, maar een goed uitgebalanceerd en geïnhibeerd glycolsysteem kan apparatuur beschermen zonder verlies van thermische prestaties.  Dow is de marktleider op het gebied van glycolhoudende vloeistoffen met hoge prestaties.

Ongeremde Glycol & De Verborgen Gevaren


Glycolvloeistoffen bieden uitstekende thermische eigenschappen voor HVAC- of koelsystemen op waterbasis door het vriespunt van water aanzienlijk te verlagen.  Zonder glycol zouden deze systemen vastlopen en dramatisch uitzetten, wat zou leiden tot vervormde leidingen of gebarsten verbindingen.
 
De glycolchemie kan echter na verloop van tijd degraderen, wat kan leiden tot de vorming van organische zuren, vooral wanneer de vloeistoffen aan hoge temperaturen worden blootgesteld. Samen met de vorming van zuur zijn er verschillende componenten die tot problemen kunnen leiden:
 
 
Hitte - Zuurstof - Chloriden - Sulfaten - Metaalonzuiverheden - Verontreinigingen
 
De aanwezigheid van deze zure bijproducten kan de totale pH van het systeem verlagen, wat leidt tot hogere corrosiesnelheden en systeemschade.  Zonder de juiste concentratie inhibitoren in de vloeistof blijven de metalen oppervlakken onbeschermd, en de initiële besparingen op de zelfgemaakte vloeistof worden een druppel op een gloeiende plaat vergeleken met de kosten die gemaakt worden om het systeem zelf te herstellen of te vervangen.
 

Dow Thermische Vloeistof Oplossingen


Dow Chemical beschikt over decennia lang bewezen prestaties in de thermische vloeistofindustrie. Hun speciaal ontwikkelde inhibitorpakketten garanderen een uitstekende bescherming tegen corrosie en de beste werking op lange termijn in zijn klasse.
 
De tabel hieronder geeft een overzicht van de beschermende prestaties van water, ongeremde glycolen (propyleen en ethyleen) en correct geremde thermische vloeistoffen DOWFROST™ en DOWTHER™ SR-1.

Resultaten van corrosietests: Corrosiesnelheid (Mm per jaar)

Opmerking: Gebaseerd op ASTM D1384. De vermelde testgegevens zijn alleen bedoeld voor screeningdoeleinden.  Corrosiesnelheden van meer dan 0,5 milimeter per jaar (2,5 milimeter per jaar voor aluminium) worden over het algemeen niet als adequate bescherming beschouwd.  Monsters met een + vertonen een gewichtstoename.

Get a Sample

Phone  425.372.9328

messenger-icon

Hi, let us know if you have any questions as you visit our website.

ChemPoint reps are here to assist you