Wat is POLYOX™?

POLYOX™ wateroplosbare polymeren zijn polyethyleenoxidepolymeren met een hoog moleculair gewicht.  Zij zijn niet-ionisch en variëren in moleculegewicht van 100.000 tot meer dan 8.000.000.  POLYOX™ wateroplosbare polymeren vertonen een uitstekende waterretentie, binding, smeerbaarheid en filmvorming.  Deze eigenschappen en het feit dat POLYOX™ op de inerte EPA-lijst staat, maken van deze polymeren de ideale keuze voor landbouwtoepassingen.
 

POLYOX™ Eigenschappen en voordelen
 

  • Druppels-op-blad-1.png
  • Uitgebreid gamma moleculaire gewichten beschikbaar (100.000-8.000.000).  Viscositeit kan nauwkeurig worden geregeld.
  • Oplosbaar in water
  • Hoge mate van natte kleefkracht voor oplossingen die op hun plaats blijven na het aanbrengen
  • Vermindering van weerstand en driftcontrole
  • Thermoplastische filmvormer
 

POLYOX™ voor landbouwtoepassingen

 

Landbouwsprays

POLYOX™-kwaliteiten met een hoger moleculair gewicht in lage concentraties kunnen de wrijvingsweerstand van water met 80% verminderen, waardoor landbouwsproeistoffen verder kunnen worden verstoven en een groter oppervlak in een kortere tijd kunnen worden bestreken.  Bovendien hebben oplossingen die POLYOX™ bevatten een uitstekende natte kleefkracht. Om deze reden zijn landbouwsprays die POLYOX bevatten uitstekend bestand tegen drift. 
 

Zaad tape & zaad coatings

Door de thermoplastische en filmvormende aard van POLYOX™ zijn ze een ideaal bindmiddel voor zaadcoatings en het vasthechten van zaad aan zaadtape.  POLYOX™ is oplosbaar in water zodat de zaden kunnen vrijkomen eens ze geplant zijn, zodat de kieming en de groei niet gehinderd worden.
 

In water oplosbare verpakking

POLYOX™ kan gebruikt worden om wateroplosbare folies te maken die gebruikt kunnen worden voor verpakking.  Deze in water oplosbare verpakkingen zijn zeer geschikt voor de verwerking van vooraf afgemeten doses pesticiden, meststoffen en andere vaste landbouwproducten.  Door doses vooraf te meten, neemt u alle giswerk weg en voorkomt u het risico op blootstelling aan schadelijke chemicaliën.

 

Grade aanbevelingen:

 

Toepassing

Aanbevolen Soorten

Gebruik Niveau wt%

Voordelen

Sprays voor de landbouw WSR-301 0.05-0.2 Minder overdracht.  Maakt efficiëntere bespuitingen direct op het blad mogelijk
Zaad tape & zaad coatings WSR N-10
WSR N-80
WSR N-750
100 Filmvormer.  Verstoort de ontkieming en groei niet
Water oplosbare verpakking WSR N-10
WSR-205
2.0 Verpakking lost gemakkelijk op.  Elimineert risico's bij het verwerken.
 

Ontvang een voorbeeld

TELEFOON  +31.43.711.01.00

 
Loading...