ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles

Verminder de bewaarmiddelen in uw formules met Glypure™ glycolzuur

De markt van persoonlijke verzorging en cosmetica dwingt formuleerders om hun bewaarmiddelen te kiezen uit een beperkt aantal aanvaardbare antimicrobiële chemische stoffen. De druk neemt toe en de wettelijke beperkingen drijven de markt in de richting van groenere en conserveermiddelvrije formuleringen.

 

Ook in de EU-regio wordt veel druk uitgeoefend op de conserveringsmiddelen die zijn toegestaan in formules voor persoonlijke verzorging. Slechts enkele van de 59 vermelde actieve stoffen staan momenteel niet onder druk of worden niet herzien.

 

Formuleerders van PC's zijn dus op zoek naar alternatieve beschermingsmethoden in plaats van de traditionele conserveermiddelen. Een nieuwe formuleringsbenadering is het gebruik van "boosting"-ingrediënten en multifunctionele materialen die een primaire functie vervullen en als secundair voordeel een antimicrobiële doeltreffendheid bieden. Dergelijke ingrediënten hebben echter moeite om het vereiste conserveringsniveau te bereiken en verhogen de productkosten aanzienlijk.

Goed nieuws!

Resultaten tonen aan dat het gebruik van Glypure ™ cosmetische kwaliteit glycolzuur kunt u het niveau van conserveringsmiddelen te verlagen of te elimineren de noodzaak voor conservering boosters in persoonlijke verzorging en cosmetische producten.

 

Glypure™ of glycolzuur is een organisch zuur dat vaak wordt gebruikt als een actief ingrediënt of additief in huid- en haarverzorgingsproducten. Glypure ™ is een van de meest populaire actieve stoffen in anti-aging, het lichter maken van de huid, acne behandelingen, en de huid peeling formuleringen.

 

Organische zuren worden al lang gebruikt als conserveermiddelen in levensmiddelen, waardoor ze de voorkeur genieten en door de meeste consumenten worden aanvaard. Zij komen ook van nature voor, hebben een groene chemische samenstelling en zijn veiliger voor gebruik in huidverzorgings- en cosmeticaproducten. Organische zuren ondervinden dus wereldwijd minimale beperkingen en worden beschouwd als een van de veiligste alternatieven voor traditionele conserveringsmiddelen.

 

Glypure™ antimicrobiële doeltreffendheid

Glypure™-monsters zijn getest door een derde partij en voldeden met succes aan de criteria die zijn beschreven in hoofdstuk van USP NF-2009. De tests werden uitgevoerd bij verschillende concentraties en pH-niveaus. Hieronder vindt u enkele van de testresultaten:

Test:

Evalueer de conserveringseffectiviteit van Glypure™ in formuleringen bij concentraties van 1-8% en pH 3,5-4,2.

 

Formulering:

 

Glypure™ Skin Care Anti-Aging Serum.

 

Micro-organismen gebruikt voor het testen omvatten:

- Staphylococcus aureus

- Aspergillus brasiliensis

- Pseudomonas aeruginosa

- Candida albicans

- Escherichia coli

 

Criteria voor het slagen voor een test voor een categorie 2-product:

 

Bacteriën mogen na 14 dagen niet minder dan 2 log10 lager zijn dan de aanvankelijke telling en na 28 dagen mag de telling niet hoger zijn dan de telling van 14 dagen.

ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles
ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles
ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles
ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles
ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles

Resultaten:

Alle log10 reducties voor alle geteste monsters waren 3 of hoger voor alle micro-organismen op dag 14 en dag 28, behalve voor monster E met een glycolzuurconcentratie van 4% bij pH 3,5, dat een 2 log10 reductie had op dag 14 voor A. brasiliensis. Dit resultaat is nog steeds binnen de passeercriteria voor USP en de log10-reductie voor dit monster was 3 op dag 28 voor A. brasiliensis.

 

Conclusie:

De resultaten tonen aan dat Glypure™ bij de geteste pH en concentraties werkte als conserveermiddel in de cosmetische formulering door een dodende werking en beperkte groei te behouden in de geteste monsters. Dit opent de mogelijkheid om conserverende substraten te verminderen of te verwijderen uit Glypure™ formules bij gebruik aan 1% of hoger, afhankelijk van het formuleringstype.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie of als u vragen hebt over de antimicrobiële eigenschappen van Glypure™.

krijg een Monster

TEléfono +31.43.711.01.00

Loading...