ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles

  Thermische vloeistoffen glycol testkits

  Veranderingen in glycolconcentratie en glycoldegradatie hebben een directe invloed op de prestaties en levensduur van thermische vloeistoffen op basis van EG (ethyleenglycol) en PG (propyleenglycol). Een onbeheerde thermische glycolvloeistof kan leiden tot verlies van systeemrendement en zelfs tot catastrofale systeemstoringen. Voorkom dat u morgen voor dure reparaties komt te staan door vandaag nog de gratis testkits van Dow te gebruiken om uw thermische glycolvloeistofsysteem te helpen beheren.

Waarom testen op glycolconcentratie?


Of het nu gaat om een thermische vloeistof op EG- of PG-basis, het is belangrijk om de juiste glycolconcentratie in uw systeem te handhaven voor een goede werking en maximale prestaties. Indien goed onderhouden, kan een thermische glycolvloeistof jarenlang meegaan en krijgt u het meeste waar voor uw geld bij de eerste vullingen van de vloeistof. Als een systeem echter wordt overgelaten om wild te draaien, kan dit op de lange duur veel problemen veroorzaken, van vervuiling tot uitgebreide systeemcorrosie. In het ergste geval kan dit een volledige systeemreparatie of -vervanging vereisen. Het beste scenario is een kostbare vloeistofspoeling en
hervulling.

Wat veroorzaakt thermische vloeistofdegradatie?


Er zijn drie hoofdoorzaken voor degradatie van thermische vloeistoffen:
 1. Hoge temperaturen
 2. Beluchting of zuurstofverrijking
 3. Bio-fouling of microbiële groei

Net als bij de meeste andere industriële vloeistoffen en smeermiddelen, zullen stijgende temperaturen en beluchting de degradatie van thermische glycolvloeistoffen versnellen. Onderstaande afbeelding toont het effect van toenemende warmte, beluchting en olieverontreiniging in thermische vloeistoffen op PG-basis:
ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles

Gratis glycol testkits van Dow 


Dow Chemical maakt het u gemakkelijk om op de hoogte te blijven van de gezondheid van uw thermische glycolvloeistof door gratis testkits met monsters aan te bieden die u helpen uw systemen routinematig te beheren. Deze kits maken een analyse op hoog niveau van uw vloeistof mogelijk door te testen op verschillende eigenschappen, waaronder:
 • Glycol Concentratie (zowel EG of PG)
 • Reserve Alkaliteit en pH
 • Corrosieve waterionen (chloride en sulfaat)
 • Corrosie-inhibitoren en corrosiesnelheden
 • Totale Hardheid (Calcium en Magnesium)
 • Onverwachte remmersniveaus (MBT, nitraat of nitriet)

Dow biedt deze analsyse gratis aan voor elk systeem dat 500 gallon Dow vloeistofconcentraat bevat en de resultaten kunnen binnen 2-3 weken worden verwacht.  De vloeistofanalyse bemonsteringskits zijn beschikbaar in "2-Pak" of "6-Pak" opties, verwijzend naar het aantal monsterpotjes in de kit zelf.

Ontvang een voorbeeld

telefoon +31 43.711.01.00

Loading...