ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles
    De smeervoorschriften voor de productie van voedingsmiddelen en dranken zijn veel complexer dan de traditionele industriële smeermiddelen.  Ontdek hoe de MOLYKOTE® Performance Lubricants de beste NSF H1 en H2 prestaties leveren in hun klasse voor productie van voedingsmiddelen en dranken.

Wat betekent "Food Grade" voor smeermiddelen?


Het is belangrijk voor productiebedrijven van voedingsmiddelen en dranken om smeermiddelen te gebruiken die hun producten niet verontreinigen of in gevaar brengen. Als er tijdens de productie een gevaarlijke of agressieve vloeistof in uw favoriete frisdrank terecht zou komen, zou u niet van die eerste slok kunnen genieten. Afhankelijk van de chemische samenstelling zou het zelfs schadelijk kunnen zijn! Wat is de NSF? NSF International is een onafhankelijke, wereldwijde organisatie die zich inzet voor de bescherming en handhaving van de normen voor voedsel, water en consumentenproducten.
 
Wat betekent "NSF H1-gecertificeerd"?

NSF H1-smeermiddelen, het hoogste niveau van voedselveilige certificering, bieden geschikte oplossingen voor toepassingen met "incidenteel, technisch onvermijdelijk contact met voedingsmiddelen (tot 10 ppm)". Deze H1 gecertificeerde smeermiddelen zijn geurloos, smaakloos en inert (niet-reactief) en bieden een prestatiegerichte smering zonder het risico van contaminatie.

 
Wat betekent "NSF H2-gecertificeerd"?


Het volgende niveau zijn de NSF smeermiddelen die worden gebruikt om food-grade oplossingen aan te duiden voor apparatuur die niet in contact komt met voedsel (vorkheftrucks, compressor systemen buiten de ruimte). NSF H2 smeermiddelen zijn zeer verfijnd en kunnen geen kankerverwekkende stoffen, zware metalen, mutagene stoffen, minerale zuren en andere agressieve of gevaarlijke chemische stoffen bevatten.
 
Veiligheid en kwaliteit voor de klant is van cruciaal belang voor bijna elk bedrijf dat voedingsmiddelen of dranken produceert of verwerkt. MOLYKOTE® Food Grade smeermiddelen helpen voedselveilige prestaties te leveren in gebruiksvriendelijke oplossingen die eenvoudiger dan ooit te vinden zijn.

Waarom MOLYKOTE® Food Grade smeermiddelen gebruiken?

Uitstekende emulgatieweerstand

MOLYKOTE® smeermiddelen zijn op moleculair niveau ontwikkeld voor maximale verzadiging, waardoor potentiële nucleatieplaatsen in de structuur worden geëlimineerd die de vorming van bindingen met water mogelijk maken. Dit resulteert in een inherente weerstand tegen water gedurende de volledige levensduur van het smeermiddel, wat een uitstekende bescherming biedt voor apparatuur die vaak moet worden gewassen en gespoeld, zonder angst voor verminderde smeermiddelprestaties.
 

Breed temperatuurbereik - van vriezer tot oven

In de voedings- en drankenindustrie zijn er ontelbare processen die extreem koude en warme omgevingen vereisen.  De MOLYKOTE® familie van prestatie smeermiddelen biedt een gamma H1 en H2 smeermiddelen met robuuste temperatuurstabiliteitsbereiken:

 

NSF voedsel geschikt

Temperatuurbereik

H1 Goedkeuring -60°C to 150°C
H2 Goedkeuring -60°C to 250°C


Zeer verfijnd - hoge kwaliteit en betere prestati

MOLYKOTE® High Performance Lubricants staan bekend om hun hoog geraffineerde en geavanceerde basisoliën.  Deze hoogwaardige oliën bieden een reeks praktische voordelen voor een veeleisende productieomgeving, waaronder:
  • Verlengde verversingsintervallen ►Verminderd smeermiddelenverbruik en -uitgaven
  • Schonere en langere werking ► Verlengde levensduur van de apparatuur en minder onderhoud
 

MOLYKOTE® Voedingswaarde:
Prestatie-oliën, vetten en pasta's

Vraag een offerte aan

TELEFOON +31 43.711.01.00

 
Loading...