ChemPoint - Product ArticlesChemPoint - Product Articles

    Chevron Phillips N Butyl Mercaptan


    Chevron Phillips N Butyl Mercaptan (butaanthiol) is een geelachtige vloeistof met een sterke geur die wordt gebruikt als industrieel oplosmiddel en tussenproduct in voedingstoepassingen, evenals tussenproducten voor smaak en geur, agrochemische tussenproducten om vruchtbaar land te behouden, gewassen te verbouwen en een gezonde veehouderij. Door te mengen met andere producten, wordt N Butyl Mercaptan ook gebruikt om diverse reinigingsproducten te formuleren die in staat zijn om verontreinigingen van metalen oppervlakken in stoomgenererende apparatuur te verwijderen.

Waar water circuleert en warmteoverdracht plaatsvindt, zetten de in water aanwezige onoplosbare zouten zich af op de metalen oppervlakken, daarom kunnen stoomgeneratoren zoals: stoomketels, toevoerwaterverwarmers, leidingen en warmtewisselaars profiteren van betere warmteoverdracht met vloeistoffen die N-butylmercaptaan bevatten aangezien deze o.a. kalkaanslag van metalen oppervlakken verwijderen.


Stoomgeneratorapparatuur in een drukwaterreactoren zijn warmtewisselaars die warmte overbrengen van het primaire koelsysteem naar het secundaire koelsysteem. Het secundaire system in een drukwaterreactor wordt in de loop van de tijd een magnetiet afzettingen gevormd. Dit veroorzaakt problemen die samenhangen met verlies aan efficiëntie van warmteoverdracht door o.a. corrosie.


Hoewel de afzettingen maar meestal worden verwijderd met behulp van diverse offline chemische of mechanische methoden, zijn de chemische methode vaak goedkoper en efficiënter dan de mechanische methode. De chemische methode wordt traditioneel gebruikt van een oplossing van diammonium-EDTA samen met een corrosieremmer alkyl-thiopolyminoamide op een temperatuur tussen 93°C en 143°C, waardoor N-butylmercaptaan de perfecte oplossing is in combinatie met andere producten om de perfecte samenstelling te creëren voor het verwijderen van deze aanslag.


De geëthoxyleerde mercaptaan werkt als corrosieremmer in de formulering om metaal te beschermen tegen de zuurreiniger (HEDP). Geëthoxyleerde mercaptanen kunnen worden bereid uit een reactie van ethyleenoxide en mercaptanen zoals ethylmercaptaan, n-buthylmercaptaan, n-dodecylmercaptaan, sulfol 120 enz.

KRIJG EEN VOORBEELD

EMEA: +31.43.711.0201

 
 
Loading...